Molt fàcils de fer però entretingudes…! Tot i així, si es fan val la pena fer-ne unes quantes i congelar-les (o no, senzillament guardar-les a la nevera), sempre és bó tenir un as sota la màniga (dins el congelador) per a quan no sapiguem què fer…! jijiji!
INGREDIENTS:
- 1 tasseta de mill
- 3 tassetes d’aigua
- 1 culleradeta petita de miso
- 4 porros petits o un de gran (quan dic petits és perquè els meus són MOOOLT PETITS, jijii)
- 1 ceba petita.
- 1/2 all xafat
- 1/2 pastanaga ratllada
- Espècies (al gust; herbes tipus alfàbrega o orenga, o espècies tipus cúrcuma, comí, pebre, etc)
- Sal d’herbes
- pa ratllat
- Oli
COM HO FEM?
- En una olla posem l’aigua a bullir amb una culleradeta de miso. Quan arrenqui el bull hi afegim el mill, baixem el foc i ho tapem. Esperem (s’ha d’anar remenant) a que el mill s’infli i estigui cuit (si ho feu amb més aigua, quan estigui fet, el coleu).
- A part, en una paella, ofeguem els porros i la ceba amb una goteta d’oli i el 1/2 all xafat.
- Quan les verdures estiguin quasi cuites hi afegim les espècies que volguem i li fem un parell de voltes perquè s’impregnin del gust.
- Afegim, aleshores, el mill a les verdures i ho tornem a barrejar bé.
- Esperem que es refredi una mica i en formem les croquetes. Com que la preparació està calenta, veureu que com que queda “enganxós” ràpid les podreu rebossar amb el pa ratllat.
- Si deixeu refredar la pasta, podreu fer la forma molt més fàcilment (sense enganxar-se), però llavors haureu de mullar-les amb “ou vegà” per poder-les arrebossar.
- Quan les tinguem llestes, només queda fregir-les (o fer-les al forn o a la planxa).
Bon profit!!
Ei, com va?
Veig que no t’atures i continues pujan receptes sense parar i la majoria prou interessants, a més d’unes fotos reboniques de veritat.
He estat fora i quan torne ja n’has ficat un fum de plats bonísims.
Vinga, molts ànims i gràcies per els comentaris, que sempre fa falta que algú s’enrecorde de nosaltres per a continuar.
Ja has deixat a banda el castellà, eh! jejeje, i ben bé que fas.
jejeej! Per fí ja tornes a ser aquí!! I sí… finalment l’escric en català!! M’és molt més fàcil i pel que veig sóm “majoria”!!! Si algú necessités una traducció, la faria encantada, però fins al moment segueixo amb les meves!!
Salut!!
Porfi… me puedes traducir la receta al castellano. En casa les encanta el mijo y cuando mi hijo lo vea en croquetas ¡va a flipar!
Gracias
Hola María! pues claro!!
Toma nota:
INGREDIENTS:
* 1 tacita de mijo
* 3 tacitasde agua
* 1 cucharadita pequeña de miso
* 4 puerros pequiños o uno de grande
* 1 cebolla pequeñita
* 1/2 ajo picadito
* 1/2 zahanaoria rallada
* Espécies (al gusto; hierbas como albahaca o oregano, o espécies como cúrcuma, comino, pimienta, etc)
* Sal d’hierbas o sal común
* pan rallado
* Aceite
COMO LO HACEMOS?
1. En una olla ponemos el agua a hevir con una cucharadita de miso (es como caldo). Quan empiece el hervor le hechamos el mijo, bajamos el fuego y lo tapamos. Esperamos (removiendo alguna vez) a que el mijo se hinche y esté cocido (si lo hacéis con más agua, lo colais).
2. A parte, en una paella, salteamos los puerros, la zahanaoria con una gotita de aceite y el ajo doradito.
3. Quando las verduras estén casi al punto, le ponemos las espécies y le damos un par de vueltas para que absorvan los aromas de las espécies.
4. Añadimos, entonces, el mijo a las verduras y lo removemos de nuevo para que quede todo bien repartido.
5. Esperamos que se enfrie un poquito y formamos las croquetas. Entonces las rebozas (si lo haces con la preparación aún caliente las puedes arrebozar sin necesidad de añadirle nada más que el pan rallado).
7. Quan estén listas, solo nos queda freírlas, o hacerlas al horno o a la plancha.
Espero que te gusten!!
Un placer! 😀
Gracias
Hola Laia
Quin miso fas servir? Veig que en el mercat hi han de dos tipus, un de color marró fosc i un altre de un color més claret, que em sembla que en diuen miso blanc. La veritat és que no en faig servir i no en tinc ni idea.
Felicitats pel blog, les receptes són genials.
Salut!!
Montserrat
Hola Laia!estava mirant aquestes croquetes… dius que es poden fer a la planxa??? i queden bones??? dona’m alguns consells per fer-les d’aquesta manera… que amb l’oli que gastem a casa queden els fregits amb massa gust a oli, ja que és de primera premsada…
enhorabona pel bloc 🙂