Ahir dissabte vam anar a Riudegréixer, al Berguedà. A rotpunktholds hi podeu veure el post que ha penjat en Ferran (i les fotos que li he robat… jejeje!)
Ja fa més d’un any i mig (des de que he tornat a estudiar) que pràcticament no m’he posat la corda. Fins i tot, abans de ser davant de les parets ja deia que no escalaria, però un cop allà, el bon dia i la bona companyia que teniem, em va motivar a provar alguna coseta. Avui, però, estic plena d’agulletes i amb l’excusa que he d’estudiar m’he quedat a casa mentres en Ferran ha anat a tibar a “fondu” amb colegues i a obrir nous blocs.
Per dinar m’he preparat arròs com ho fan a la Índia; que quedi ben “suelto”, i així com que n’he fet de sobres ens servirà per a demà dinar.
INGREDIENTS
- 4 tassetes (de cafè) d’arròs basmati
- 1 carbassó petit (sense pelar)
- 1 cullerada de comí en pols
- 1 culeradeta de comí en grà (opcional)
- 3 grans de cardamom
- 1 branqueta de canyella
- 1 pebrotet vermell picant (guindilla)
- 1 grà d’all
- 7 tassetes d’aigua
- suc de 1/2 llimona
- oli d’oliva (o margarina vegetal… tot i que els hindús ho fan amb ghee)
COM HO FEM?
- En una olla (ens inetressa més que fonda que ample) hi posem una cullerada i mitja d’oli i daurem l’all tallat a quarts, la canyella, el comí i la guindilla a foc lent.
- Mentres, en un colador rentem l’arròs fins que l’aigua surti ben transparent (aquest és un pas MOLT IMPORTANT!, ja que així retirem el midó que envolta l’arròs perquè després no quedi enganxós).
- Quan tinguem l’arròs ben net el daurem una mica amb l’oli aromatitzat.
- Ratllem el carbassó amb la pell (ben net) molt fi i l’afegim a la olla on hi tenim l’arròs. Li donem unes voltes i hi afegim l’aigua, el suc de la llimona i una cullerada de sal.
- Ho tornem a remenar bé i esperem que arrenqui el bull. Un cop ja estigui bullint, baixem el foc al mínim (MOLT mínim!!) i tapem la olla “hermèticament” (que no s’escapi el vapor).
- Passats uns 10-12 minuts ja tindrem l’arròs al punt!
Aquest arròs ens pot servir per a tot tipus d’acompanyament com dhal (llenties), sopa, verdures, etc.
També es pot fer amb espinacs en lloc de carbassó.
Un any sense posar-te la corda!!! No hi ha excuses que valguin per això, eh? 😉
Tinc pendent una a anada a Riudegréixer, que me n’ha parlat molt bé. L’Oskar ens hi ha de portar un dia d’aquests. Per les fotos, la roca es veu molt xula.
Amb un arròs com aquest, jo també m’hauria quedat a casa a estudiar 🙂
Ei ei, que no va a conya…! 😀 He estat desconectada total, perquè com que quan hi ha en Ferran a casa em distrec…només “puc” estudiar en cap de setmana aprofitant les seves tibades…!! Espero tenir més voluntat durant la setmana… i deixar el cap de setmana per poder sortir a “posar-me en forma” altra vegada!
Riudegréixer t’encantarà, n’estic convençuda!! Hi ha molts cantos laterals i moltíssimes possibilitats de regletes (que no fan mal com el granit!), així que per a mi és ideal, ja que sóc baixeta! És una escalada més tècnica que de força (a no ser que facis desplom, és clar!).
A veure si coincidim algun dia a peu de via i… t’invito a un arròs!