Fàcil i ràpid de preparar! Per a un sopar informal quan no tens masses ganes de liar-te amb els fogons… però el resultat és tant senzill i exquisit! A nosaltres ens agrada tantíssim que sovint, en aquestes ocasions, el repetim!
La recepta és de “La Creperia”, un restaurantet molt i molt acollidor de Vic (Darrera l’ajuntament, a la Plaça Sant Felip) a on preparen amanides, creps, torrades i postres deliciosos! Us l’aconsello!!
INGREDIENTS:
- Llesques de pa de pagès
- 1 alvocat madur
- Olivada negra (o verda)
- Tomàquet madur
- Oli d’oliva verge
COM HO MUNTEM?
- Fàcil, torrem el pa al grill o a la torradora.
- Partim l’alvocat pel mig i amb un ganivet o “eina per untar”, untem el pa amb una mica d’alvocat.
- Posem per damunt una mica d’olivada (no massa, que no “tapi” el gust de l’alvocat).
- Tallem el tomàquet a rodanxes i les posem per damunt de la torrada.
- Ho amanim amb l’oli i si volem amb un polsim de sal.
Per la versió vegetariana, podeu posar uns tallets de formatge bio de cabra o ovella sobre el tomàquet.
Aquesta torrada, l’hem acompanyada d’una amanida de músic, on evidentment, els protagonistes d’aquest plat són els fruits secs.
Ja la veieu!! No té cap secret! Poseu escarola o una barreja d’enciams o de rúcula i hi afegiu anous, pinyons, panses, anacards, avellanes, etc (el que tingueu o us vingui de gust). S’ha de dir que tot i que els fruits secs són molt bons i sans (cardiosaludables!), no n’hem d’abusar perquè són molt calòrics, així que calculeu un grapadet (total de la barreja de les diferents fruites) i després ho piqueu amb el ganivet o la ma de morter.
Ho amaniu amb oli d’oliva i reducció de vinagre de mòdena (o amb una vinagreta de melassa, mòdena, mostassa de granet i oli).
Ho faré aquesta setmana a un client que es vegetarià
Ja veuràs com segur que li agrada!!A la Creperia és una torrada estrella! Tant vegetarians com no vegetarians la demanen per fer un sopar saludable i per llepar-se els dits!!
Mmmm…. quines recepetes més interessants!!
[…] amb alvocat: Torrada d’alvocat i olivada, tal com la preparen al restaurant La Creperia, de Vic, publicada al blog La Petita Vegana. Altres […]