Aprofitant que avui no he pogut anar a treballar (bé, fer pràctiques!) perquè estic amb angines i possiblement cobant una futura grip (brrr! em fan mal tots els òssos!) he preparat un plat que feia temps que tenia en ment, un rissotto de bolets! La eina, internet, i la pàgina d’on he tret la recepta: aquí! (veureu que la he modificat una mica…!).
Ingredients:
- 200 g. d’arròs integral (bomba o de barreja d’arrossos)
- 150-180 g. de bolets (barrejats: pinatells, rovellons, rossinyols, escarlets, ceps, siurenys, camasecs, ous de reig, ….)
- 1 ceba grossa
- 1 cullerada de margarina de soja
- sal, oli, pebre i julivert
- 0,8 litre de brou de verdures (ceba, pastanaga, porro, nap …)
- 1 cullerada de crama de llet vegetal (jo la he utilitzat d’avena)
- 1 grà d’all
- Opcional (per a plats vegetarians): 1-2 cullerades de formatge sec biològic ratllat
Preparació:
- Poseu a bullir el brou de verdures. Quan hagi fet el primer bull, poseu-lo a foc lent. (posar-hi un litre d’aigua ja que s’evapora bastant).
- Poseu en la cassola per fer l’arròs, la ceba tallada ben petita amb una cullerada de margarina. Feu-la primer a foc ben fort, i tot seguit baixeu el foc i feu-la a foc lent (uns 20 min.)
- En una paella, saltegeu el bolets (tallats a la mida d’un dit) amb una mica d’all picat i amb poc oli, primer a foc ben fort i després a foc lent (uns 5 min.) abans de retirar-los, afegiu la sal i el pebre.
- Un cop estigui la ceba ben doradeta, fiqueu el bolets saltejats i barregeu molt bé. Hi poseu la cullerada petita de julivert fresc i si voleu, una cullerada de tomàquet fregit.
- Al cap de 10 minuts, pugeu una mica el foc i fiqueu l’arròs. Ho barregeu molt bé durant uns 5 minuts. Un cop s’enganxin els grans d’arròs a la cassola, i tireu els 0,8 l. de brou de verdures, prèviament colat.
- Ha d’estar 10 minuts exactes a foc fort, i tot seguit 15-20 minuts a foc lent (fins que es cogui l’arròs “al dente”). Entre mig dels últims 10 minuts, hi afegiu el formatge bio ben fi (si feu la versió vegetariana), i ho barregeu una mica (no gaire, que no es pasti l’arròs). Si veieu que encara no està l’arròs i falta aigua, n’afegiu mes (hauria de quedar una mica caldòs).
- Un cop acabada la cocció, tireu la crema de llet d’avena, ho treieu del foc i el poseu al forn (uns 175º) durant 3 o 4 minuts. Boníssim!!
mmmmm què bo!
Nosaltres que vam estar escalant per frança a l’octubre vam trobar un munt de rovellons i un dia els vaig fer així junt amb uns moixernons que ja tenia (d’aquells deshidratats). Boníssim, però atipa un munt!!! sort que era un dia de descans, sino no m’aixeco del terra…
Je je je!! Marieta ets unica!! Bé i l’Esteve també! Us immagino farts d’arròs i sense poder anar al WC en dos dies! ja ja ja!! I intentant tibar sense esme…! jajaja!
A nosaltres ens n’ha sobrat un plat (clar hi havia posat 200g!)! No ens hem atipat tant com per no poder-nos moure de la taula… però la veritat és que avui hem berenat la fruita més tard! Muakz!