Avui he preparat una amanida de pasta i he pensat que li quedaria molt bé una mica de salsa rosa d’acompanyament (bé per amanir-la).
Així que com que he vist que no n’havia fet cap post avui us el presento, una sojanesa (com la “maionesa”) o una salsa rosa vegana molt facil de preparar!
INGREDIENTS:
- 1 mida de llet de soja
- 1 i 1/2 mida d’oli de girassol
- 1 pessic de sal
- suc de mitja llimona
COM LA FEM??
Posem al vas de la batidora tots els ingredients menys el suc de llimona i deixant el braç de la batedora a baix de tot (que toqui el fons) i sense moure’l ho batem fins que formi la “maionesa”. Afegim el suc de la llimona i llest!!
Per a fer la SALSA ROSA, afegim “quetxup” a la sojanesa i si voleu un rajolinet de conyac.
Mmmm!! veureu que bones queden les amanides!!
I el quetxup vegà d’on el treus?
Molt bona idea la sojanesa, és la maionesa convertida a lactonesa i després a sojanesa, je je je… 😉
Hola Laia, que be que ens donis noves idees….la salsa demà mateix la faig…si en sobra es guarda dins la nevera??
Fins aviat
Gemma: doncs el ketxup el compro a l’Aldi (un hiper de productes econòmics -tipus el Lidl- que té un gran sortit de productes biològis i vegetarians!!) i que no porta cap producte d’origen animal, tant sols:70% de tomaquet concentrat, sucre, vinagre, sal, midó modificat, acid cítric, espessants (farina de garrofa i de guar) i espècies. Està bonissim i és baratíssim! jeje!
Núria: La salsa queda per mullar-hi pa!! per a mi (evidentment) més bones que les convencionals o que puguis comprar i et duren uns dies a la nevera. Al no portar ou i a l’estar fetes a base d’oli és conserven molt bé!!
Hola Laia, prueba esta variante esta genial:
http://blogopongo.blogspot.com/2010/02/salsa-rosa-karlos-arguinano.html