Manjula’s kitchen és un blog de cuina hindú, on la Manjula (la cuinera) és una dona maquíssima (almenys això em sembla i penso…) que penja vídeos amb les seves receptes. La pàgina està amb anglès, però pels que no ho sapigueu, l’anglès parlat per un hindú és facilíssim d’entendre! Jeje!
Sovint entro a la seva pàgina i m’inspiro en les seves receptes, però aquesta vegada quasi 😉 la he fet al peu de la lletra. El resultat és excel·lent, immillorable!
Les patates rosses masala són unes patates cobertes per una barreja d’espècies ideals per servir com a aperitiu.
INGREDIENTS:
- 2 patates
- 2 cullerades de farina de cigró (o de midó o de maicena)
- 1 culleradeta de sal
- 1 i ½ culleradetes de menta seca (sukha podina)
- ½ culleradeta de culleradeta de pebre negre (kali mirch)
- 1 culleradeta (rassa)de pebre vermell picant
- 1 culleradeta de pell de llimona ratllada o d’àcid citric (tatri).
- Oli per fregir
COM LES FEM?
- pelar les patates i tallar-les a l’estil francés (llargues i estretes).
- Barregeu en un bol les patates rentades amb la culleradeta de sal i deixeu-les reposar uns 10 minuts fins que deixin anar l’aigua.
- Retireu l’aigua i sequeu-les amb un tovalló de paper.
- Barregeu la farina amb totes les espècies.
- Afegir la mescla de Farina i espècies a sobre les patates i ho remeneu fins que quedin enganxades a les patates (com cobertes, rebossades)
- Calenteu l’oli en una paella fonda. Un cop calent aboqueu-hi les patates fins que quedin dauradetes.
- Un cop fetes, les retireu de l’oli i les deixeu escórrer en un paper absorbent.
- I ja estan llestes per menjar!! Mmmm!!! Sobretot, mengeu-les calentes!
VARIACIONS:
Podeu utilitzar fulles de Fenogrec seques enlloc de menta i/o experimentar amb totes les proporcions.
Gràcies pel teu bloc amb receptes molt interessants.
A Delhi hi ha un home que fa unes patates al carrer molt semblants a aquestes i que sovint he fet també a casa.
Simplement les patates fregides de sempre i amindes despres amb pebre negre, bitxo en pols, sal, masala i suc de limona (aqui utilitzo llima), tot ben remenat i ale a menjar i a bufar si pica molt !
Jo les he batejat patates New Delhi.
La idea de l’arrebossat es mlot interessant ja ho provarem.
Gràcies a tu, Emili!
Les patates com dius tu semblen més fàcils de preparar i deuen quedar excel·lents!!! Segur que aviat les provaré, m’encanten les patates! nyam! jeje! Gràcies i fins aviat!
Quina idea!
Creus que funcionarà amb una barreja de masala de les que ja venen preparades? Llavors ja no em cal la farina de cigrons oi?
Ho provaré però no se m’acut on trobar aquesta farina. Té algun nom especial?
Sobretot moltes gràcies per l’enllaç al blog de la Manjula, m’encanta la cuina índia (i les mil maneres de cuinar coses veganes i vegetarianes que tenen)
Quina bona pintaaa!!!
(Sóc amiga del Raúl, sóc vegetariana i m’estic passant al veganisme..)
Tinc un dubte important… No trobo farina de cigró i crec que és bastant important… Gràcies!! 🙂
Que bones que han d’estar!!
Les provaré segur i ben aviat!
Una abraçada!
Hola!
Fa poc temps que tinc un blog, i com que acostumo a mirar molt el teu (m’agrada molt) he decidit posar-te en el meu blogroll ara que he après com funciona tot plegat… Et fa res?
🙂
Gràcies!
Hola a tots/es!!!! perdoneu que tingui el bloc una miqueta parat…. però la feina em treu més temps de lo normal! jeje!
betesiclics: jo penso que et funcionarà la mar de bé amb la bareja preparada, segur!! La farina la compro en herbolisteries o botigues macrodietètiques, a veure si tens sort! Si et passa com a mi, seràs una fan incondicional de Manjula’s, tant de bó tingués un restaurant epr aquí a la vora! 😉
Míriam: la farina, com he dit abans la trobaràs en herbbolisteries o botigues de macrodietètica, a veure si també tens sort! jeje!
Illeta: de tu n’estic convençuda que sortiran boníssimes, i segura que millor del que em van quedar a mi! mua!
Carla: estic encantada de formar part del teu blogroll, però….. quin és el teu blog?? a mi també m’agradaria visitar-te!! petons i fins aviat!
Gràcies a tots/es i a reveure!
perdoneu, sóc la Laia… però he entrat des de l’altra compte gmail!! sooooorrrry!
i Carla…. ara he vist que amb el nom puc trobar-lo, cap problema! fins ara!
hola laia!
soc la sika, que vaig passar per aquí fa temps amb un altre blog, però ara estic a un altre… jejeje coses de la vida!
t’he ficat als meus links, espero que no t’importi!!
salut!