La MT és una bona amiga, amb qui comparteixo bons moments i ….. birretes!
Dijous passat, després d’una reunió d’escola, vaig quedar amb ella per anar a fer un beure, i com dues “marujes” que fan mitja, vam estar parlant d’una coca que havia preparat ella (l’havia vist al programa CUINES de TV3) i que tenia alguns errors que li agradaria corregir per a la pròxima vegada. Entre divagacions (com que ens fariem nosaltres mateixes el nostre propi anís per poder-lo fer servir per a següents receptes) i riures, em va entrar el “mono” de fer-la jo també.
Així que davant la pantalla de l’ordinador i buscant les receptes de la setmana a la web de CUINES, vaig trobar l’esperada coca de forner!
Només m’esperava un petit problema….. la bàscula!!!! Així que com que jo la vaig fer a “ojo de buen cubero” us adjunto la recepta original del programa CUINES.
INGREDIENTS:
- 500 g de farina panificable
- 10 g de sal
- 280 g d’aigua
- 25 g d’oli
- 10 g de llevat
- pinyons, sucre i anís
PREPARACIÓ:
- Per començar, poseu a l’amassadora la farina, la sal, el llevat, l’oli i una mica d’aigua i amasseu-ho a velocitat lenta durant uns 12 minuts.
- A mesura que la massa absorbeixi l’aigua, aneu-n’hi afegint més de mica en mica. Quan estigui tot ben amassat, poseu-la en un bol, tapeu-la amb un drap i deixeu-la fermentar durant una hora, proximadament.
- A continuació, talleu la massa en dos trossos, poseu-los sobre el taulell enfarinat, aixafeu-los bé, enrotlleu-los, tapeu-los amb un drap i deixeu-los fermentar fins que doblin el seu volum.
- Tot seguit, aixafeu-los amb les mans, poseu-los en una safata amb paper sulfuritzat, unteu-los amb oli d’oliva, poseu-hi els pinyons i el sucre per sobre i deixeu-los coure al forn a 250 grams durant 10-12 minuts.
- Finalment, quan surtin del forn afegiu-hi un raig d’anís per sobre.
Grau de dificultat: Baix Preu: Baix Temps d'elaboració: entre 2 hores i 3 hores
mmmmmmmmm! quina bona pinta! nena, tens unes receptes moooolt bones! un petonet
Gràààààààààcies Letiiiii!!!!! m’ha fet molta il·lusió veure’t per aqui!!!! heheh!! lo millor de tot és poder compartir les receptes amb els amics…. i així fan de conillets d’indies! ;P
per cert…….. vols ser el pròxim conillet….?? hehehe! A veure si per dijous puc fer alguna sorpreseta! gràcies!! smuak!
ostreeeeeeeees, m’encanta la coca de forn!!!! Crec que aquesta no la faré o…o ens la menjarem tota d’una sola vegada!
muak! 😉
Les masses fermentades són mooooolt complicades, a mi em fan molt respecte. M’atraveixo més amb la típica coca de iogurt i Royal, je je je…
Però ja veig que a tu t’ha quedat fantàstica! No m’imagino un esmorzar més bo 😉
Ens veurem demà? 🙂
Laia quina coca de forner, ara mateix n’agafaria un tall o dos o tres….el que passa que per exemple jo no tinc amassadora llavors la meva pregunta es, com es fa???
petons
m’hi passo gairebé cada dia! m’agrada cuinar coses diferents. I ara que el Guillem comença a voler provar cosetes noves, és tot un luxe poder comptar amb una amiga cuinera com tú! Ens veiem demà! quins nervis!
per cert, tens alguna recepta per fer un pastís xulu pel guillem? el dia 22 fa 4 anyets i m’agradaria fer-li un! Merci!
Hola, reina meva! Feia dies que no mirava el teu blog i avui em trobo aquesta supercoca de forner! M’han vingut moltes ganes de fer-la, tot i que fa molt de temps que no faig cap massa fermentada (tret dels brunyols que fem cada any per setmana santa). Com que fa tant de goig i té molt poc greix, segur que ens sentarà molt bé.
La teva iaia Rosa diu que la seva mare ruixava l’anís a la coca i els bunyols amb un porronet.
Gràcies per compartir les teves creacions culinàries!
Petonassos, també a en Ferran!
Laia….fa dies et vaig demanar com es fa sense amassadora??? es poit fer manualment??, puc fer-ho amb farina integral???
gràcies wapa
Hola Leti!! Va anar perfecte eh!!!! ets fantàstica!
Glòria: aaaaaix que bé llegir-te!!! prenc nota de com ho feia la iaia i la següent vegada segur que ho faig amb porró!!!! Per cert, les melmelades estan boníssimes i la de figues ja fa dies que es va acabar!!! mmmmm! smuaaak!
Núria!
Perdona’m que no t’hagi contestat abans! Doncs sí, i tant que ho pots fer sense amassadora (jo ho he fet així perquè tampoc en tinc!), tant sols amassant amb les mans i/o amb una cullera al primer moment. Ja veuràs que la sensació d’amassar pa és fantàstica i repetiràs!! Salut!
Laia….torno a ser jo…perdona però creus que la coca la podría fer amb farina integral d’espelta???? quedarà igual o creus que no???
amb farina blanca queda genial….
petons