La recepta d’avui (la part del paté de nous) l’he tret del llibre de la Montse Bradford “La Nueva Cocina Energética”, aquesta és: LES CRESTES DE PATÉ DE TOFU I NOUS AMB POMA.
INGREDIENTS:
Per al PATÉ DE TOFU I NOUS:
- 1/2 bloc de tofu fresc
- 4 cullerades de nous torrades i trocejades (reserveu-ne unes quantes que trocejareu més grans)
- 1 cullerada de miso blanc
- 1 cullerada de cibulet cru i tallat molt fi
COM L’HEM DE FER?
- Bullir el tofu amb una mica d’aigua durant uns 4 minuts.
- Un cop bullit, treure’l de l’aigua, escorreu-lo i tritureu-lo immediatament juntament amb les nous i el miso fins a conseguir una consistència cremosa.
- Afegir el cibulet talladet molt fi i algunes nous que haurem reservat trocejades grans
Per a les CRESTES:
- 1 tassa de farina blanca
- 1 tassa de farina integral tamisada
- 1 pessic de sal
- 2 cullerdes de farina de blat de moro (o “maicena”)
- 1 cullerada de ratlladura de llimona ben fina
- 1/3 de tassa d’oli
- aigua amb gas
COM LES HEM DE PREPARAR?
Per a preparar la massa primer heu de barrejar tots els ingredients secs, després afegir l’oli i poc a poc l’aigua amb gas fins que pogueu formar una bola (pero sense amassar perquè sinó quedaria dura). Deixeu-la a la nevera embolicada amb un film o bossa de plàstic durant un mínim de 1/2 hora. Després ja podreu estirar la massa, enfarinar-la per damunt i tallar-la en cercles.
Si voleu estalviar-vos feina podeu fer-les amb massa preparada, vigilant que no porti cap ingredient d’origen animal.
I LA RECEPTA GENERAL COM LA FEM?????
Només heu d’afegir a els ingredients que us he mostrat: Poma i Panses
- Doncs molt fàcil, primer prepareu el paté (també us pot servir per acompanyar-lo de cruditées en lloc de fer-los en crestes!).
- En una paella hi poseu una gota d’oli i hi cuineu una poma tallada a dauets petits i la daureu.
- Quan estigui daurada hi afegiu les panses i li doneu 2 o 3 voltes més.
- Afegiu la poma i les panses al paté i barrejeu-ho bé.
- Ara només heu d’omplir la massa de les crestes amb una cullerada de paté i tancar-les amb l’ajuda d’una forquilla o d’una “selladora d’empanadilles” ;P.
- Poseu-les en una plata de forn, pinteu-les amb una mica d’oli (que li podeu afegir unes gotes de llimona i de concentrat de poma perquè quedin més brillants) i enforneu-les durant 20-25 minuts.
- BON PROFIT!!!
Laia felicitats, i la recepta aquí estem esperant que ens l’expliquis perquè te una pinta boníssima.
petons
Ets genial! en tots els sentits: com a amiga, com a escaladora i com a cuinera!!!!!!!!! i com fotògrafa, i com decoradora de vitrines farineras i…. i un etc interminable! Tatimu!!!!!!!
nyaaam nyaaam eishhh farineres!! proposo una tarda de berenar de noies!!!!!!! amb te i receptes aixi….uummmsss que tal??????
Felicitats, tens un blog genial, amb receptes de qualitat!
¡Enhorabuena, Laia! Y esa receta se ve muy apetecible… ¡Besos!
Felicitats, preciosa! Realment és molt agradable passejar per un bosc així… jo m’hi entretinc molt, i ja estic a punt per fer les crestes quan acabis la recepta. Ptonassos!!!
hola bonica vas poder aguantar les llàgrimes ahir? quina peneta, eh? però bé, és una gran aventura!!!!!
per cert, una coseta, li vull fer una espècie de “collage” a l’ôscar, perquè ara farà 15 anys que ens vam conèixer. Vull posar fotos de tot aquest temps…i com que no surto mai guapa a cap foto, quan et vagi bé em podràs passar (per mail o com vulguis) aquella tan xula que em vas fer a Fussi?
Merci, guapa!
Hoooola a totes!!!
Núria, ja tens aquí la recepta! espero que t’agradi!
Leti: Tu sí que ets un SOL amb majúscules!! Si em veus totes aquestes virtuds, és perquè com tu ja has dit, m’estimes tant com jo a tu!!!! fins sempre i fins ja mateix!
Susi: estic totalment d’acord amb el que proposes: UN BRERNAR COM BUDHA, ALÀ I DÉU MANA! jo proposo fer-lo demà mateix!!!! Què us a sembla Farineres de la meuuua vida?
Gemma: tu sí que fas qualitat, el teu bloc és de matrícula d’honor i jo encara n’he d’aprendre molt per arribar-te als talons!… però què dic: a les ungles del peu!! ;P Com ja t’he dit més d’una vegada, sóc la teva fan incondicional!!!
Niacc: muchas gracias! por cierto, he visto un “queso suave” en tu blog que pronto voy a cocinar!!! que rico! (por cierto… la mostaza que le pones es alguna en especial?) besos!
Glo: aaaaai!! Jo de gran vull ser com tu! güeno… i com la Núria (que és una hippie!) i la Maria Rosa (una altra gran cuinera!)….. i estic orgullosa de tenir gens vostres!!!! Petons gegantsssssss i fins molt aviat! Per cert… aquest cap de setmana pujem per girona!!!!!!
Leti: aaaaiiiix…. no vaig plorar, però per dins era un mar de peneta…..! Són taaaant formidables que els trobarem a faltar… snif! Si, si, ara mateix te la envio!!!! Smuaaaak
Al queso suave le puedes poner cualquier mostaza comercial ya preparada, la que más te guste, o también grano de mostaza molido (aunque si le echas la especia pura tal cual mejor echarle menos cantidad porque el sabor está más concentrado). A ver si te gusta! 🙂
Uauuu! felicitats Laia! t’ho mereixes del tot aquest reconeixement! Avui vull fer una aportació per aquells dies en que la imaginació no se’n surt. He descobert un blog que no és exclusivament vegà però té moltes receptes vegetarianes, no us el podeu perdre! closetcooking.blogspot.com
Petonets!
jajajaja.. casualitats de la vida… La Montse em donava clases de dietética i nutrició en els meus temps de estudiant de shiatsu.. 😉
Ja et buscaré un llibre amb apunts d’ella que corre per casa.. 😉
Petons… ( veganos… es clar.. 😉