Aquest cap de setmana hem anat a les Gavarres, concretament a St Mateu de Montnegre, a on haviem llogat una caseta rural per celebrar l’aniversari de la mare (bé, en realitat era el regal, l’aniversari ve ser a principis de gener!).
La casa era molt bonica, amb un hortet ecològic, un armariet plè de conserves fetes per la Katrine (mestressa de la casa), pa fet per ella, els gossos, els senglars, les llebres, les cabres, etc! heheh, de fauna no en va faltar en cap moment!
Diumenge va cuinar l’Isaac, un gran cuiner i un germà excel·lent!!!! Va fer arròs perquè jo tenia mal de panxa, i les verdures que va fer servir van ser les que va trobar per la nevera (m’ha fet remarcar que va ser així, ja que si fós per ell n’hagués afegit alguna altra…). La presentació del plat va ser a càrrec de la Mireia, la seva companya i la meva “cuñáááaaaaá”, que ho va fer a l’estil més pur de la Bàscula, un restaurant boníssim de Bcn (si teniu la ocasió, aneu-hi!)
En resum, un cap de setmana divertit i “passat pel llit”, ja que en Ferran està amb faringitis de cavall i jo amb una gastroenteritis que fa por!!
INGREDIENTS:
per a 5 persones
- 5 tassetes d’arròs (de les de cafè)
- 10 tassetes d’aigua salada
- 1 carbassó
- 2 cebes
- 1 bola de seità
- oli d’oliva
COM EL FEM?
Isaaaaaaaac, com l’has fet???’
- Primer de tot, poseu les 10 tasses d’aigua a bullir (en un cassó tapat). Quan arrenqui el bull, hi tireu les 5 tasses d’arròs, afluixeu el foc i deixeu que es cogui l’arròs (ben tapat) durant uns 15 minuts.
- En una paella, hi poseu un rajolí d’oli i hi fregiu la ceba tallada a trocets petits. Quan estigui transparent hi afegiu el carbassó tallat i ho remeneu una estoneta fins que es vagi daurant.
- A mitja cocció hi afegiu també el seità talladet i el deixeu daurar juntament amb les verdures. Tasteu-lo i rectifiqueu-lo de sal i pebre si ho creieu necessari.
- En un bol a part, hi xafeu un alvocat, el saleu i hi afegiu el suc de mitja llimona (o una mica menys si és petit).
- Un cop estigui cuit l’arròs (i s’haurà evaporat l’aigua) només cal presentar-lo (en forma de croquetes) i servir-lo acompanyat d’una cullerada d’alvocat, d’una o dues cullerades de seità amb verdures i amb un rajolí d’oli cur per damnunt!
Boooon profit!
Bon dia Laia, quin regal mes maco, segur que la teva mare va estar molt contenta.
Les fotos molt guapes i el plat ha d’estar boníssim.
Em sap greu que estigueu malalts, jo per nadal vaig tenir una gastroenteritis i la veritat es que ho vaig passar fatal….cuida’t molt i descansa que això et deixa molt fluixeta….i el Ferran que es cuidi que amb aquest temps no m’extranya.
petonets guapa
Bon dia i gràcies Núria!! I tant, el regal li va encantar (ja és la segona vegada que li fem!). El plat de veritat que estava deliciós, l’has de provar!
la gastro… uff.. ho estic passant fatal, i aquesta nit l’he passat horrorosa….. a veure quan dura….. en ferran per sort ja està millor!
Cuida’t molt…i bueno me n’alegro pel Ferran.
Laia una cosa…en la coca de forner et demanava si penses que la puc fer amb farina integral d’espelta??
moltes gràcies i petonets
hola boniqueta? me n’alegro, que dintre dels petits “inconvenients” de salut, fos un bon cap de setmana! les fotos, com sempre, precioses.
Cuida’t, i si necessites res, truca: ja sigui per fer la compra, per anar a la farmàcia o simplement per tenir una mica de companyia femenina (ja saps, rotllo cotilleo…). MUA!
Ai, Núria, si que la pots fer amb farina d’espelta, i tant! el que és possible és que tardi més en pujar, però et sortirà bona igual!!
leti ninaaa!!! ostres gràcies!!! la veritat és que em passo el dia al llit, qualsevol moviment em regira…! ho tinc en compte, si aguanto una estona desperta o fora del llit et truco per fer cotis! hehe!! cuida’t guapa!
laia!
aquest plat manté la bona pinta de tots els plats!
si es que se’m desperta la gana sempre que paso per aquí! 😛
mua*
Gràcies , aveure com queda, quan la faci t’ho explico…
petonets wapa
hola peke!!!!! jooooooo quin rrotllo aixo de la panxa!!! et dic lo mateix que la Leti, aqui tem!!!!!!. si necessites res trucans!!!!. mmuuuuuaakka!!!
la del mis anterior soc jooo!!!! jajajjajja
Hola Veganrock!!!! gràcies!!! els teus plats sí que venen ganes d’agafar-ne un bon bocí!!!! salut!!! smuak!
Núria: i tant, ja m’ho explicaras!!!
Suuuuuuu: hola reguapa!!!! ostres, ja em veus!!!! olis, en prenc nota i si necessito algo t’ho dic!!! sou unes grans amigues!!!!!! i sóu tttttaaaaannnnnntttttt guaaapes!!!! us itimuu!!! smuaakis!
Laiaaaa la meva sogra no para de ferme bistecs i hamburgueses.. que faiii!!!!!?????????? bbuuuaaaa!!!jajjajajjajajja ajudaaam!!!!
juaaaas!!! digues-li que el metge t’ha recomenat “encarecidamente” deixar temporalment la proteïna animal per intentar recuperar la lessió “txungui” que tens a la ma!!! pUTSÉ cola!!!! heheheh!
jooooo.. aixó te molt bona pinta. em sembla que aquests díes canviare la bossa de “magensio” 😉 per el delantal de cuina.. 😉
petons correns cap a la cuina.. 😉
pekas!!!! ja ho saps, sempre pots posar-te una pilotilla dins la bossa de magnesi per no deixar-la dins la motxilla!
Aprofita aquesta temperatura per fer unes bones tibades!!!
cuida’t bou! ens veiem en breu!