Segueixo a casa fent repós, la gastroenteritis m’està deixant K.O……
No he esmorzat, ni dinat (bé, sí, he begut aigua d’arròs….) i ara per la tarda m’ha entrat un cuquet de menjar alguna cosa (visca!, segur que és bona senyal!). La pena és que ahir em vaig fer compota de poma i avui em venia de gust alguna altra cosa… a veure que tenim per aqui…??…… OSTRES, PERÒ SI ÉS LA CONFITURA QUE ENS VA REGALAR LA GLÒRIA PER REIS!!!!!! Aquesta no em pot fer mal!
Uff, he de dir-vos que està boníssima, i sort que jo tinc mal de panxa, perquè en un dia qualsevol estic convençuda que hagués acabat amb el pot!! mmmmmm!!!
Sí, és cert que justament ara no és el millor moment per trobar moniatos, però guardeu-vos la recepta per l’any que bé i veureu com no us “defrauda” gens ni mica!!
Aquesta recepta la he tret del blog de la Gemma La Cuina de Casa, d’on penso que possiblement l’haurà tret també la Glòria, ja que la Gemma comenta en el seu post que “la confitura té un gustet de cayella deliciós” exactament igual que la que ens va regalar la Glòria! Com que jo no la he fet us copio exactament la que va posar la Gemma al seu post.
Per cert Glòria, abans que res, felicitats i gràcies, està deliciosa!!!! i…. si la teva recepta és diferent la canvio immediatament!!!
INGREDIENTS:
- 400g de moniato bullit i pelat
- 300g de sucre
- 1 pell de llimona
- 1 branca de canyella
PREPARACIÓ:
- Bullir els moniatos sencers fins que siguin tous (uns 20 minuts, depèn de la mida). Pelar-los i fer-ne puré amb el passapurés o xafant-los amb una forquilla.
- Posar en un cassó el moniato, el sucre, la canyella, la pell de llimona i una mica d’aigua i coure-ho a foc baix durant una hora, removent de tant en tant per tal que no s’enganxi.
- Si queda molt sec, afegir una mica més d’aigua (en total, jo hi he posat uns 200ml d’aigua).
- Deixar refredar i guardar en un pot de vidre a la nevera.
Bon profit!
Laia, moltes abraçades perque et posis be aviat!!!
Quin perill si li ensenyo aquesta deliciosa recepta a la meva mare jeje…es una fan dels moniatos!Petonets!
És veritat, Laia, faig la recepta de la Gemma, m’alegro que us agradi! Jo, si tinc el dia tontet, me la menjo a cullerades!
També m’agrada molt afegir-ne al iogur de soja (potser no ho haria d dir aquí, però tb acompanya molt bé el mató).
Que et recuperis aviat, carinyet! Petonassos!!
Hola!!! uff, que bona que està!!!! gràcies noche de verano!!! la meva mare també és MONIATOADICTA!!! hehehe!
Glòria: ostres, doncs com jo… i tot i que tinc la panxa regirada ja n’he menjat alguna cullerada… no tinc remei!!! Quan em trobi bé, prometo posar-la al iogurt!!… o al mató (i tant que ho pots dir aqui, jo no censuro res ni a ningú!!!!!!) i també prometo fer-ne a tonelades (ara que encara hi ha miniatos a la fruiteria de baix de casa) per guardar-les durant tot l’any!!!!! I és que he descobert l’aliment de l’any!!!! BONÍSSISISISISISISISISIM!! Gràcies Glòria!!!! segueix igual de fantàstica!!!! PD: hehe, m’en alegro haver-la encertat amb la recepta de la Gemma (és tota una artista!)
Les passes de panxa són horroroses… cuida’t i ja veuràs com de seguida estaràs millor.
I si t’alimentes tan bé, amb aquestes confitures tan bones, segur que et recuperaràs encara més ràpid, je je je… 😉
A casa els moniatos ens encanten de totes maneres, amb aquesta confitura vaig fer uns pastissets de tortosa boníiiiiims! 🙂
Gràcies Laia, Gemma, Glòria…m’encanten els moniatos…a veure si encare en trobo algun o si no queda pendent per l’any que ve….petonets Laia i cuida’t moolt.
Gemma: per fi!!!! ja estic quasi recuperada del tot!!!!! ja torno a estar vital i amb ganes de jalaaaar!! hehe!!! Els moniatos…. que dir dels moniatos!!! jejeje, boníssims!!! 😉
Núria: doncs per Vic encara s’en troben a molts llocs!!! a veure si tens sort i pots agafar-ne uns quants per fer-ne al confitura!!! està taaant bona!!!
Hola Laia! He llegit per aqui dalt que ja estaves recuperada, m´en alegro!!!
Estava fent canvis en el blog i m´he enrecordat del banner sobre experimentacio animal que tens, sempre he pensat que es molt clar i m´agradaria difondre el missatge a mi tambe, espero que no t´importi si tambe el poso en el meu…Gracies!!!