Aquest cap de setmana l’hem dedicat a passar bones estones amb els amics, dinars i sopars en els que cadascú portava algo per menjar… jo he fet aquestes quiches per triplicat.
Dissabte va ser una nit especial. Per aquest motiu “dedico” aquesta recepta a la Jenni i a la Pilar, unes grans i encantadores persones, màgiques de veritat!.
INGREDIENTS:
- 3 porros grans
- 1 ceba
- 4-5 dàtils
- 3 ous biològics (podeu substituïr-ho per agar-agar)
- 200g crema de llet (podeu fer servir la de civada, soja o d’atmetlles)
- 1 rulo petit de formatge de cabra (no n’he trobat d’ecològic)
- oli, sal i pebre
- 1 làmina de pasta de full
COM LA FEM??
- En una paella o cassola d’acer coeu els porros i la ceba tallats a rodanxes amb un raig d’oli. Salpebreu-ho i un cop cuit reserveu-ho.
- Exteneu la pasta de full dins d’un motlle (que pugui anar al forn) i punxeu-la amb una forquilla.
- Poseu per damunt els porros ben repartits i el formatge tallat a rodanxes que cubreixi tot els fons de la pasta.
- Treieu el pinyol dels dàtils i els talleu en 4 meitats. Repartiu els dàtils per damunt dels porros i del formatge de cabra.
- En el vas de la “batedora” hi deixateu els tres ous i hi afegiu la crema de llet. Salpebreu-ho.
- Afegiu la mescla del vas per damunt dels porros, formatge i dàtils fins que ho cubreixi completament.
- Ja està preparat per enfornar. Ho poseu al forn a uns 200ºC fins que estigui daurat (tant per dalt com per baix).
- Bon profit!!!!
Hola, preciosíssima!
Segur que us llepat els dits amb aquesta quiche, hi tens la mà trencada! Molt bona i molt fàcil, trobo estupenda la combinació de porros, formatge de cabra i dàtils.
Que passeu molt bon estiu, amb sopars tan agradables com aquest! Petons i abraçades, també per en Ferran!!!
hooooola Glo!!!!
gràcies guapa!!!! m’hagués encantat que l’haguéssis provat, tothom en va quedar tant content!!!
aviat ens arriben les vacances i ja fa dies que faig la compta enrere! Enviarem fotos i senyals de fum! Un petó gegant i cuideu-vos molt! t’estimooooo!!! Bones vacances (si encara no les has fet) i fins ben aviat!
Laia, cal dir que el quiche estava boníssssssssssssssim….., es notava que estava fet des del cor. Gràcies. Però el millor va ser disfrutar de la teva companyia, alegria, entusiame, conversa, …….,moltes gràcies, AH!!!també hi influia la companyia del Ferran….Moltes gràcies per ser com ets i per compartir el teu temps amb nosaltres. Una gran abraçada plena de llum de tots colors, extensiva al Ferran
Moltíssimes gràcies Pilar! va ser tot un gust poder gaudir de la trobada… conèixe’t ha sigut un regal! ah… i veure el cel estrellat com dissabte va ser tot un luxe! Mil gràcies!
joerrrrrrrrrrrr…. ja savia jo que no tenia que treure el cap per aquí… 🙂
i jo sense “pitet”… tota la boca salivant…. 🙂
Una abraçada.. petita vegana…. un plaer.. dels de veritat .. tornar a llegir-te… 😉 ( que rico… no.. ??? 🙂
Hola Laia!! A mi el que em va molt be si un dia venen amics i volem fer una pizza casolana es utilitzar el formatge de cabra ecologic fet amb quall vegetal que venen als supermercats Aldi. Espero et pugui ser util 🙂
Petonets!!
Hola Laia!
M’encanta la quiche i des de fa ben poc començo a canviar d’habits i començo la dieta vegetariana.
Voldria saber quina pasta de full fas servir, perque totes les que he trobat estan fetes amb greixos animals (la podria fer jo, ja ho sé, pero no és fàcil!)
Gràcies i enhorabona pel blog!
curios el toc dels datils!! i molt interessant 🙂
Però els blog no es diu la petita VEGANA?
sí Gerard Au Fènix V, el blog es diu petita vegana, però al títol de la recepta ja he indicat que és una recepta OVO-LACTEO-VEGETARIANA. De vegades faig alguna recepta per dinars o sopars d’amics que no són ni vegans, ni vegetarians ni macrobiòtics, etc, i per això també cuino amb algun ingredient procedent d’animal.