Vic està ben nevat, la neu amaga les voreres dels carrers, cobreix els colors dels cotxes, dels arbres, dels parcs, quedant un paissatge tant blanc que vénen ganes de mossegar-lo pensant que és “nata”….
INGREDIENTS:
- 1 i 1/2 tasseta d’arròs basmati integral cuit
- 1 tassa de cigrons cuits
- 2 cullerades de flocs de civada
- 3-4 tires de pebrot “del piquillo” (jo el tenia en conserva)
- 1 cullerada d’orenga
- 2 cullerades de salsa “barbacoa” Ferrer (vegetariana 100%)
- 1 culleradeta de salsa de soja
- Farina (jo l’he posat d’espelta integral, però podeu fer servir la que més us agradi)
Per acompanyar podeu preparar “salsa tahini” o tomàquet fregit casolà… al vostre gust!
COM LES FEM??
- Amb un túrmix (o similar) xafeu l’arròs cuit, els cigrons, les dues cullerades de salsa barbacoa “Ferrer” i la cullerada de salsa de soja.
- Afegiu a la massa l’orenga i la civada i rectifiqueu-la de sal.
- Escalfeu la massa fins que s’estovi la civada (si voleu la podeu afegir estovada i us estalviareu aquest pas).
- Deixeu reposar la massa una mitja horeta (o més o menys, depenentment del vostre temps!) i formeu-ne boletes que anireu enfarinant amb la farina d’espelta (o pa ratllat o qualsevol altre tipus de farina).
- Poseu en un cassó una bona quantitat d’oli d’oliva i quan estigui ben calent fregiu-hi les pilotilles fins que quedin dauradetes.
- Aneu retirant les pilotilles i deixeu-les escórrer sobre un paper absorvent perquè retiri l’excés d’oli.
- Ja estaran llestes per servir!
Si voleu preparar la salsa tahini, barregeu una cullerada de tahini, amb suc de llimona, un polsim de sal i aigua.
Bon profiiiit!
ostres Laieta!!!! mmmmmm quina pinta!!!! ja tinc ganes de tastarles. que me les faras algun dia…??? jejejejj vaaaaa!!!
un petonas al nas!!!! ( que dona mooolta energia!!!)
fins i tot li agradarien al carnívor del meu home! je je! quina artista! estàs millor?
Nines!!! quan vulgueu us invito a dinar, sopar, berenar, esmorzar, menducar, picar, bla bla bla! han quedat molt bones… però no n’ha sobrat ni una! ups!!! les dues ultimes se les ha cruspit en Güllich que des d’ahir que se les mirava!! hehe!!!! petons grotescoooos!
Hola Laia!! Uiiii amb el que a mi m´agraden les mandonguilles, les croquetes i a partir d´ara aquesta recepta nyaaaaam que ha de ser molt bona!!!! Molts petons!!!!
La veritat és que m’encanten aquestes pilotilles que ens presentes, ja tinc ganes de fer-les!
Una abraçada!
Mmmm, Laia, molt bones aquestes mandonguilles i molt guapa la foto! Jo, de vegades, faig una recepta de la MRosa: 150 g nous mòltes, 6 cull flocs civada, 8 cull germen blat, 2 ous, 1 ceba petita picada, brou de verdures, curri i sal. Es barreja tot, s’enfarinen, se’ls dóna forma més aviat aplanada, es fregeixen i es serveixen amb tomàquet ratllat.
Aquí també va nevar força, em vaig quedar sense llum i vaig aprofitar per llegir (amb el frontal, ara el faig servir també per cosir i coses així).
Petonassos!!!
Gràcies guapes!!!!
Osti Glo, tu sempre amb bons consells!!! i és que m’encantes!!!! HO veus perquè vull ser com tu?!?!??!
Doncs aquestes les he de provar, aviat les faré i les penjaré al bloc perquè em diguis si han quedat passables!!
Ara mateix m’apunto la recepta i en breu espero penjar-la!!
La veirtat és que amb la feina i la resta de coses que vaig fent, deixo el bloc a un costat, però no l’abandono!!!
Petoooooons!
doncs ho haurem de tastar, a veure que tal surt!
petons laia!
:***
Hola Laia!!! Abans d´agafar les maletes, torno a passar pel teu delicios blog per fer-te arribar un regalet en forma de passtiset que trobaras en el meu blog. Es la meva manera de dir-te gracies per aquestes fantastiques receptes veganes que ens ofereixes… Una abraçada, espero que t´agradin!!
Hola,
porto el blog del Club de Cuines (a clubdecuines.cat), portal de cuina de TV3 i Catalunya Ràdio, i de cara a St Jordi volia demanar als blogs de cuina en català que em recomanessin un llibre de cuina i que em diguessiu en una frase o dos perquè us agrada o el recomaneu. M’ho pots enviar per correu electrònic a clubdecuines@tv3.cat? D’això en vull publicar un text o varis, que servirà tant per conèixer llibres de cuina com per conèixer blogs com el teu…
Esborra aquest comentari quan vulguis, ja entenc que no va lligat amb el contingut d’aquest text, però no trobava altre manera de contactar.
Gràcies!
Roger
Ummmm…. rico..rico.. rico.. fijo que aquests díes les provo…
:-))))))))))
[…] Foto: la petita vegana […]
quina bona pinta que té!! a veure si tinc més temps i ho provo! 😉
[…] is an adapted recipe from the original’s one. You will find it here. Share this:TwitterFacebookMe gusta:Me gustaSé el primero en decir que te gusta esta post. […]
Sembl en molt bones les mandonguilles. Les probaré. Pero tinc un dubte quan incorpores les pebrots del piquillo?
Gracies
Montse