Una de les amanides més refrescants i amb més vitamines que conec!! Podriem dir que una de les meves preferides… mmmmh!
INGREDIENTS
(per a 2 persones)
- 1/2 pebrot vermell
- 1/2 pebrot verd
- 3 cebes petites
- 2 tomàquets (o 3 si són petits)
- 1/2 cogombre
- 1 grapat de rúcula
- 1 grapat de fulles de menta fresca (poseu-n’hi força, sense por!)
- 1/2 pa pita o 1 llesca de pa (si és la crosta millor) + oli d’oliva per fregir-lo
- 1 llimona
- 1 cullerada d’oli d’oliva
- 1 culleradeta de comí molt o de garam massala (o alguna altra espècie aromàtica que us agradi)
- sal
COM LA PREPARO????
- Renteu les verdures i talleu-les a dauets petits excepte el tomàquet.
- En un morter xafeu l’all i afegiu-hi el suc de la llimona, el garam massala, la sal i l’oli.
- Renteu les fulles de rúcula i de menta i les afegiu a les verdures.
- Macereu les verdures talladetes en la vinagreta que hem preparat al morter (suc de llimona, all, oli, sal…). Les heu de deixar reposar unes 2 o 3 hores a la nevera tapat amb un “film”.
- Abans de servir-ho, fregiu el pa talladet ben petit i talleu a dauets els tomàquets.
- Barrejeu el pa i els tomàquets a les verdures macerades i ja ho tindreu llest per servir!
bon profit!!
Si voleu podeu posar-hi 4 olives negres d’aragó, queden molt ben combinades amb aquesta amanida!!
Hola Laia, que bona ha d’estar l’amanida i fàcil…ja la faré.fina ara
Hola Núria!! aquesta amanida és boníssima boníssima de veritat!! el gust de menta és super refrescant i la combinació de totes les verdures… mmmmmh! em deixa sense paraules!! ja veuras com passarà a ser un dels teus plats favorits! 😉