Qui diu que els vegans només mengem verdures? Doncs a casa, a part de la pasta, l’arròs i cereals i els llegums també cuinem “txitxa”!!
Com sempre, el menjar casolà (fet a casona) supera de llarg al que pots trobar preparat! Ummm! Avui, saltxitxes veganes a la planxa!
La recepta l’he tret de la pàgina CreatiVegan, i està tant ben explicada que us la poso “tal qual”, això sí, amb un altre color us marcaré el que jo he canviat, ja que no l’he seguit al peu de la lletra.
Ingredients:
♥ 2 tasses i mitja gluten de blat (la mesura de la tassa que he fet servir és de “tallat”)
♥ 1 cullerada de farina de cigró (jo n’he posat 2 perquè no teia ceba en pols)
♥ 1 culleradeta de nou moscada
♥ 2 cullerades de caldo de verdures en pols o 1 pastilla de caldo (jo he posat la pastilla de caldo bio)
♥ 2 cullerades de ceba en pols (no en tenia, per tant no n’he posat)
♥ 1 culleradeta de pebre mòlta
♥ 1 culleradeta de pebre vermell dolç
♥ 1 cullerada de pebre vermell fumat
♥ 1 cullerada d’orenga picat
♥ 1 culleradeta de sal (jo hi he posat sal d’herbes)
♥ 2 i 1/4 tasses d’agiua molt freda (jo quasi n’he posat 3)
♥ 4 dents d’all molt picats o matxacats (jo n’he posat 3)
♥ 3 cullerades d’oli d’oliva
♥ 3 cullerades de salsa de soja (Tamari)
Com ho fem?
- En un bol gran barrejeu tots els ingredients secs.
- A part barrejar l’aigua amb els alls, l’oli i la salsa de soja.
- Anar afegint el líquid al bol on hi tenim els ingredients secs fins formar una massa manejable (si és necessàri, afegir més aigua).
- Formar cilindres de massa d’aproximadament 15 cm de llarg per 2 de diàmetre (jo les he fet més fines), i colocar-ho sobre de paper d’alumini i enrrollar-ho. Enrrollar també els extrems per tancar-ho bé (com que jo no tinc paper d’alumini ho he embolicat amb paper “film”).
- Poseu els paquets en una placa de forn, ben juntets i cuineu-ho al forn durant 20 minuts a 190º (la meva variant és posar els paquetets amb paper de film en una olla amb aigua calenta -quasi bullint- i cuinar-ho durant uns 15-20 minuts fins que agafen consistència).
- Un cop cuites, treure-les del forn (o de la olla) i apartar el paper que les recobreix (d’alumini o film). Ara ja estan llestes per cuinar-les al gust: al vapor, fregides, a la planxa,etc.
- Nosaltres les hem fet a la planxa i les hem acompanyat d’una amanida de rúcula, encenalls de formatge de soja, tomàquets xerri i orenga.
Variants: A la massa se li pot afegir verdures, tofu, formatge de soja i altres espècies (al gust). També es poden guardar a la nevera o congelar-les per menjar-les en un altre moment.
Bon profit!!
Les salsitxes han sigut to un èxit!!! Però he tingut que fer alguns canvis, no tenia pebre fumat i ho he canviat per una cullerada més de pebre vermell dolç, la nou moscada l´he substituït per curcuma i com que tampoc tenia pastilles de verdures hi he posat el brou de coure el seitan.
M´han sortit 4 salsitxes gruixudes , he guardat una a la nevera i les altres tres les he tallat a rodanxes, i les cuit a la planxa acompanyades de una fideua vegana.
Ostres Carme, com m’en alegro!!
Oi que surten molt bones?? i la il·Lusió que fa no haver-les de pagar al preu que van, eh? jejeje!!
Els canvis sempre són bons, jo sempre en faig!! crec que poques vegades calco la mateixa recepta, sempre improvitzant amb el que tinc!! molt millor!! Això de fer-les gruixudes.. ni hi havia pensat, crec que és una gran idea!! La següent vegada les faré com tu!! Fins aviat!
Hola, sóc l´esther……….on puc trobar pebre fumat, e mirat en dietetiques i botigues, supermercats i no he trobat.
Moltes gràcies
Hola!
Hi ha algún substitut pel gluten de blat?
Merci!
ostres… doncs no ho sé… poder per midó d’arròs? ni idea… ja me’ninformaré!
.. mmmm doncs la veirtat és que no ho sé! ja ho preguntaré, a veure si així m’informo jo també!
Enhorabona per l’adaptació 😉 de la recepta. Demà en faré.
com van quedar Manel? 🙂
Jajajaja, he tornat a caure al teu blog, buscant receptes de salsitxes!!
Doncs, segons recordo, van quedar boníssimes. Ara n’estic fent més.
M’hi poso ara!! A veure qué tal em queden a mi!! Moles gràcies!!!
hhehhe!!!! jo crec que… t’encantaran! 😉
eren bonissíssimes!! avui les he tornat a fer, i aquesta nit les faré amb llet de soja i brou encomptes d’aigua! gràcies per la recepta!!! 🙂
las tenc en el forn… a veure
enhorabona per el lloc!