NU-CILLERUS i NU-CILLERES!!! Atenció-Atenció!!: ha arribat la recepta vegana dels esmorzars i berenars més dolços, el remei als dies trisos i la sol·lució als dies físicament fluixos!!! La NU-CILLA ja és aquí!!! Visca!!
Estic sortint d’unes angines impressionants, i avui el cos em demanava…XOCOLATA!! però la xocolata està dureta, i s’ha de mastegar… i ara… amb el coll una mica inflamat…. prefereixo “nocilla, nutella o com li volgueu dir!”. Com que totes les marques biològiques i veganes són força caretes (Intermon Oxfam, Sweet Nut de finestra del cielo, etc), m’he arremangat les mànigues, posat el davantal, agafat el túrmix i…..
INGREDIENTS:
- 50g de xocolata de cobertura sense llet
- 18 avellanes
- 1/2 gotet petit de llet vegetal (uns 50 ml)
- 1 culleradeta de margarina (uns 15 g)
- 1 cullerada sopera de “Melaza”
mmmhg… COM LA FEM??
- Primer de tot: renteu-vos les mans!! jejeje, perquè ja veureu que al final més d’un haurà de llepar-se els dits abans de recollir!
- En segon lloc, desfeu la xocolata amb la margarina al microones.
- A part, al vas del túrmix hi poseu les avellanes i la llet vegetal, i ho xafeu fins que quedi ben fi. Aneu afegint mica en mica la xocolata desfeta i la melassa.
- Si ho veieu massa espès afegiu una miqueta més de llet.
- Aquesta NU-CILLA és “al meu gust” i per tant queda força amarga. Si la voleu més dolça, poseu 50g de sucre morè en lloc de la melassa o bé rectifiqueu els ingredients al vostre gust!!
- Què,… qui no s’ha llepat els dits al acabar i netejar els estris?? Jejejeje!!
Una Nu-cilla deliciosa, seguríssim! Vegana o no, jo seria de les que em lleparia els dits després de preparar la recepta, je je je…
quina casualitat, l’altre dia una amiga ens va dir que feia “nocilla” vegana, ja saps, “leche, cacaos, avellanas y azúcarrrr…no ci lla” i que quedava prou bé per tal d’untar-la. I ara m’hi veig que l’has preparada, jojojo, què fort!
cuinera
cuinera
cuineraaaa!!!
jojojoj
Després de llegir la deliciosa recepta de la “Nucilla” l´he deixat preparada i demà, conjuntament amb els meus nens/es de l´escola bressol farem un bon esmorzar.
Fa molt bona pinta i l´olor que desprén, ummmmmmm!!!
Espero que et milloris del teu refredat i angines.
Petonets d´una companya.
pd: fa temps que no ens parlavem, suposo que tot bé per l´IOC, oi?
Fins aviat!!!
GGGGurfffffffffffffffff!!!
Tu a mi, em vols mal……………………
Jolin Laia. : Que el que jo necessito, és baixar dos Kils. jajajajjaja
QUO …Dipsosat a començar un règim després de acabar-se un pot… i llepar-se els dits!
NU-CILLERUS i NU-CILLERES!!
Quina recepta tant senzilla i tant redolça que ens fa ser eterns nens i nenes llepant el fons del got!!
Gemma: com ja havia avisat, és molt important rentar-se les mans abans de fer la recepta (com en totes, es clar!!)…. perquè segur que les acabem portant a la boca!
Manco: jajjaja m’encanten els teus canvis de nom!! Ets unic!! jajajaja! QUè, t’hi animes o te la envio per correu? jajaja!! Crak, que estas fet un crak!!
Elena: Neeeena, quina sort els teus nens/es!!! I quin esmorzzaret tant deliciós que els hi faras!! Per cert, l’heu preparat junts a l’aula?? Nosaltres un dia vam treballar amb xololata desfeta sobre mural i l’experiència va ser genial!! Com jalaven els patufets!! jajaja!
Quo: que has de perdre 2 quilos???? Ara fliparàs!! La que ha de perdre algo aquí sóc jo, que d’estar com sempre, amb 2 dies d’hospital he augmentat 2 kilos i no va a conya!! Ara faig el post i t’ho demostro!
Va, carda-li mossegada al pa amb NU-Cilla i veuràs com els kilos baixen a l’instant!! jajaja!
Hola Laia, he fet la Nucilla i es boníssima……per guardar-la on la posso a fora com les altres o a la nevera??? com que no porta conservants ni res???
mmm…que bona!!
Laia no tinc pressa, però a veure si penses amb mi amb el comentari que et vaig fer a nutrició….merci .
Hola Núria, ho tinc molt present, ho faré, però estic fent unes substitucions a l’escola que em prenen mooooolt de temps i vaig moooolt liada amb la resta de feines i d’estudis!! Fins el dia 9 (en un principi…!) no podré posar-me les piles amb el bloc, com a moolt penjaré alguna recepteta que ja tinc mig preparada.
Tot i així,a la pestanya de nutrició i sabent que cada dia has de menjar proteïnes (tempeh, seità, tofu, llegums amb cereals o fuirts secs), pots dissenyar-te un menú diari. Jo intentaré penjar-te ara un que em sembla que dec tenir guardat… ara ho miraré.
La nocilla la pots guardar fora de la nevera, i si et “floreix”, treure la capa més superficial i pots seguir-la consumint.
Si la poses a la nevera es conservarà millor, més dies però et costarà més extendre-la sobre el pa (a no ser que la treguis abans)
Bé, et busco això a veure si ho trobo”!
Laia, de moment vaig fent no et preocupis…quan estiguis menys liada ja m’ajudaras.
Gràcies per tot.
xof, xof, xof…. ai mare, em cau la bava!
Em sembla que la faré avui mateix ^^
jejeje!! Silvia, si la fas segur que no et dura més d’una setmana!! ummmmm!! jejeje! que golafres, oi??
Hola Laia;
M´agrada molt el teu blog………..a part d´interesant sempre trobes noes idees….
Vaig fer la teva nucilla ( jo la faig com la cançó de la tele) però amb mes avellanes i amb llet d´arrós i està boníssima…..
PETONS
Hola Esther! ummmm! que bona que està la punyetera… (nUcilla!!)! si pogués ara sucava un dit a la que has preparat! ;P Una abraçada!