Avui en Ferran ha sortit a escalar a prop del Cap de Roses (ha fet unes fotos precioses!). Ahir va anar a la Competició de Calella i evidentment ha tornat fet pols! Com que ja m’imaginava que arribaria rebentat he pensat en preparar un bon sopar perquè recuperi les forces per demà, així que mans a la obra m’he proposat fer un plat diferent, saludable i de bona presència.
Els raviolis tant es poden fer bullits com al forn, segons us vingui més de gust…
Jo els he preparat al forn perquè a l’estirar la massa l’he volgut fer tant fina que algun se m’ha foradat!. Per evitar que s’escapés el farcit al bullir la pasta les he cuit al forn (com si fossin “crestes farcides”). Pre donar untuositat he fet una salsa a base de crema i llet vegetal amb ametlles crues.
INGREDIENTS:
Per a la pasta dels raviolis:
- 100 g de farina d’espelta
- 1 cullerada de farina de cigró
- 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
- 4-5 cullerades d’aigua
- 1 culleradeta petita de sal
Per al farcit:
- 1/2 perbrot petit verd
- 1/2 pebrot petit vermell
- 1/4 d’albergínia
- 1/2 ceba mitjana
- Olivada
- Llavors de sèsam i de rosella
Per a la crema:
- 2-3 cullerades de crema de llet vegetal
- 2 cullerades de llet de soja
- 8 ametlles crues
- 1 polsim de sal i de nou moscada
COM HO FEM?
- Per a fer la massa, posem en un bol la farina d’espelta, la cullerada de farina de cigró, la culleradeta de sal, l’oli i l’aigua. Ho amassem fins que es formi una bola que no s’enganxi als dits.
- Deixem reposar la massa emb un drap humit per sobre durant una horeta més o menys.
- Mentres, escalivem els pebrots, l’albergínia i la ceba al forn (embolicats amb paper d’alumini -poseu-los sencers, després ja en treurem la part que necessitem).
- Un cop escalivada les verdures, les deixem refredar i les pelem.
- En un plat fons hi posem els “mig” pebrots, el 1/4 d’albergínia i la mitja ceba i ho piquem o ho xafem tot junt fins que quedi ben esmicolat i tot barrejat (si voleu ho podeu salar una mica). Passem la barreja en un colador i ho remenem fins que tregui l’excés d’aigua.
- Un cop reposada la massa, posem farina sobre el marbre de la cuina i l’estirem amb un corró (si no la feu tant fina com jo la podreu bullir i també quedarà molt bona -atipa més!-) i en fem 2 rectangles de la mateixa mida (aprox).
- En un dels rectangles hi untem uns cercles amb una mica d’olivada, separats uns 3 centímetres entre ells, i damunt de l’olivada una cullerada del farcit escorregut. Un cop posats tots els farciments, hi posem damunt l’altre rectangle per damunt,apretem per a on no hi hagi el farcit i ho tallem a quadrats amb un talla pastes o un ganivet.
- Ara emplatem a la safata del forn els raviolis (sobre paper vegetal) i hi posem una goteta d’oli per damunt de cada un i hi espolvoregem el sèsam en uns i en els altres les llavors de rosella.
- Ho enfornem fins que estiguin daurats.
- Per a fer la salsa, posem tots els ingredients (llet, ametlles, etc) junts al got de la batedora i ho triturem. Escalfem una miqueta la salsa abans de servir-la damunt dels raviolis.
Ostres, aquest Ferran és un mimat! Jo ahir també vaig sortir a escalar, però a casa ningú em va fer un plat tan bo com aquest… 😉
M’encanta el farcit d’escalivada i olivada, ha de quedar molt bo i molt de la nostra terra. La salsam, també deliciosa…
Fas uns plats molt al nostre gust, de veritat 😀
Ueeeeeeeeeeeeeeee.
Com sempre i una vegada mes m’has enamorat, sempre fas plats molt bons i en l’estat que vaig arribar a casa veure alló, vaig pensar deu meu, quina currada.
T’estimo moltissim, moltes gracies per pensar tant en mi.
SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSmuaksssssssssss
Eis!!
Gemma: Has vist?? sí que el tinc mimat, sí… però és que em té el cor força robat… jejeje! La combinació és perfecte, tant damunt d’una coca com per farcir raviolis, l’escalivada i l’olivada és el nostre producte de la terra per excelència (bé, juntament amb l’oli d’oliva, les avellanes de reus, el torró d’Agramunt, el pa de figues, uff.. quantes D.O!!)
Ferran: mmmmm… jjijii! “hu haveu vist?!” detalls… s’en diuen detalls…!
Hola Laia!
Tinc una curiositat amb un ingredient que desconec i que veig que utilitzes sovint, la farina de cigró. Em pots explicar què substitueix i com s’ha d’utilitzar? També vull proposar que ens ensenyis com fer hamburgueses vegetals.
Moltes gràcies i petonets a tots!
Noemí
Quina delicia de plat!
El farcit d’escalivada i olivada boníssim!!!!!
Uaaaaa!!! jajaja… des de dimarts que cada vegada que tinc gana, entro veure la foto d’aquests raviolis… Burfffffffff…
jasjajja… He de reconeixer que aquest projecte de cuina (els raviolis) em sobrapassa… (encara no m’hi veig en cor)
però et juro que he ensalivat tant.. que el cuiner del bar de baix… aquesta setmana, ha flipat en mi!! He baixat cada vegada amb una gana tal… que he devorat!! jajaja
Una abraçada! ( i si t’en sobren.. que rulin!!!)
Quo …amb mooooolta gana!
Salut Laia!
Ahir va haver-hi una mica d’enrenou al bloc del Ferran, i, al capdavall, per sort ningú va prendre mal. A mi em va servir per a conèixer el teu bonic racó.
Ara, per agrair-te les amables consideracions, t’ofereixo un enllaç que, si no el coneixes, t’hauria d’agradar. És en un portal que em té fascinat: http://pratyeka.org/hosted.php3
Per la secció TRAVEL s’arriba a la pàgina “Vegetarian China”.
El raviolis fan molt i molt de goig
Aquest el meu comentari.
Jordi
Hola!!
Gràcies pels vostres comentaris!!
Noe:
la farina de cigró la pots utilitzar com si es tractés d’ou, és a dir barreges la farina (1 cullerada, per exemple) amb aigua (2 cullerades aprox) fins que tingui una consistència semblant a l’ou batut (una mica més espès). Ho pots utilitzar per fer-ne truites (afegeix una miqueta de suc de llimona), tempures, pastissos, etc..!… i prometo fer unes hamburgueses per llepar-se els dits!!
Illeta:
si temps, prova’l de fer, ja veuràs com no et decepciona! Per cert… algun dia veuràs algunes de les teves “tapes” per aquest bloc vegetarià!… tot i que fer-ho tant bé com tu és massa complicat….poses el llistó massa alt! gràcies!
Quo:
N’estic convencuda que ets totalment capaç de fer aquests raviolis i tot el que et proposis… n’estic tant segura!! I sinó, deixa’ls per més endavant, que a l’hora de cuinar, mai és massa tard!! jajaja!
Jordi:
Benvingut!! Em fa moltíssima il·lusió que hagis passejat per aquest bloc!! Tant de bó totes les confusions acabéssin amb aquesta alegria i bon fer! Ja he mirat l’enllaç que m’ofereixes i és veritablement un regal! Ara l’afegeixo a la secció de cuina vegetariana!! Gràcies, de debó, pel teu comentari i encantada d’haver-te conegut!
Salut a tots!!