Una manera més de preparar un bulb de fonoll i…. segur que repetim! La combinació de sabors excel·lent, si us animeu a provar-la veureu que queda d’un sabor molt suau i d’una textura la mar d’agradable.
Bé, primer de tot us demano disculpes per no haver acabat el post tant aviat com pensava… però ja està!!! Aquí ho teniu!!
INGREDIENTS:
- 1 bulb de fonoll
- 1/2 tofu fumat
- 1 tasseta de tomàquet triturat o ratllat (si és ratllat, escorreu una mica l’aigua perquè quedi més espès)
- 1 pastanaga (petitona)
- 1 pebrot verd (italià, dels que són allargats i menys carnosos)
- un grapadet d’avellanes (unes 5 o 6)
- un grapadet d’ametlles
- Sal d’herbes
- oli d’oliva
ANEM PER FEINA!!!
- En una olla amb aigua bullent coem el bulb de fonoll durant uns 15 minuts. Quan estigui fet, el tallem a làmines i el deixem escórrer en un colador.
- D’una altra banda, posem en una paella amb una goteta d’oli, la pastanaga ratllada (o tallada a dauets petits) i el pebrot verd. Ho deixem “suar” (ho salem, li donem unes voltes perquè agafi una miqueta de color i seguidament hi afegim una tasseta d’aigua i ho tapem).
- Per altra banda tallem el tofu a làmines molt fines (a la foto s’intueix el gruix d’una…).
- Quan tinguem el pebrot i la pastanaga cuits, ho passem al vas del “túrmix”, hi afegim les avellanes i les ametlles, un polsim de sal i ho xafem bé fins que quedi una textura semblant al xató. Si ens queda massa espès podem afegir-hi una mica de l’aigua on hem bullit el fonoll o una mica de llet vegetal.
- Ara ja només ens queda muntar la mussaka!!
- Posem al fons d’una font (per anar al forn) unes quantes làmines de fonoll. Per sobre hi posem una mica de tomàquet (salpebrat) i damunt les làmines de tofu. Tornem a posar més làmines d fonoll i hi tirem, finalment, la salsa (pastanaga-pebrot-fruita seca) repartint-la amb una cullera. (En el cas que ens hagin quedat més làmines de tofu o de fonoll, en podeu fer un altre pis com el d’abans.)
- Ho posem al forn durant uns 5 minuts i ho gratinem a l’últim moment.
- Ho servim amb una mica de sèsam o gomàsio per sobre… i llest!!
Sí, volem la recepta! Ens encanta el fonoll, amb el bulb en fem una crema molt bona. Ara, aquesta mussaca m’ha deixat ben intrigada… La idea la trobo genial, ja tinc ganes de llegir la recpeta 🙂
Saps una cosa?
A mi també m’ha fet il·lusió aquesta coincidencia de la màscara, que per cert m’agrada molt perequè sembla senzilla però té un no sé què que t’enganxa.
La vam comprar a l’arlequí.
Felicitats per la feina i per els plats que fas també, que jo no soc vegetariana però aquesta mena de plats també m’encanten!
Fins ara!
eiiii. De moment ja m’he atrevit amb la crema dels pesols… (He de confessar que la meva presentació del plat va ser …. bastant… questionable, potser per falta de vols..) però el gust… bonissim, de veritat!
Per cert… un 10 per les teves fotos de presentació… 🙂
Quo …ara a per les croquetes!!!!!
Hooola!! Com ja us he posat… PERDONEU la poca formalitat que he tingut al deixar el post a mitges… però tot queda a casa, oi??!
Gemma, a mi el fonoll també m’apassiona, però com que en Ferran no l’havia provat mai vaig pensar en inventar alguna recepta que fos atractiva pel seu paladar… jjejeje! i així, entre ingredients que sé que li agraden li vaig perparar aquesta nova mussaka. El resultat ens va agradar moltíssim, tant que a partir d’ara ja està disposat a provar el fonoll en totes les altres versions!! (missió complerta!)
illapetita, és més, podria afegir que si per la part de darrera de la màscara hi ha una lletra (normalment a prop dels marges) feta en llapis o boli d’una L… segur que l’he fet jo!! (sinó,pot ser que hi hagi una E, una A, una D… o cap… per despistats!) Merci pel comentari!!
Quo: VISCA!! em fa moltíssima il·lusió que t’hagis atrevit amb una de les receptes!! I a més has fet una molt bona el·lecció, a nosaltres els pèsols també ens encanten!! Per la presentació.. tot són els vols, segur!! Jo no qüestiono gens la teva presentació, segur que era excel·lent!! I lo de les fotos.. no tenen cap secret, són fetes amb una compacte, però suposo que m’agrada buscar un angle curiós… no sé!! Merci igualment!!
Gracies per la recepta! Aquesta cau aquest cap de setmana seguríssim!
A casa, la mussaka vegeteriana la fem amb prote¨na de soja deshidratada i queda gairebé idèntica que la de carn… (tinc un amic anti verdura que ni se’n va adonar je jeje…)
però aquest fonoll el provaré amb el tofu fumat, segur que qeuda deliciós. Has tastat un tofu que en diuen “arlequinat”? Ja porta trossets petits de verdures tipus pebrot i tomàquet, també quedaria bé!
Noies, estic flipant!! sou unes cracks!!
Gemma no sabia que tinguessis tanta afició a la cuina vegetariana! no t’animes a obrir un altre bloc?? amb la recepta de la crema de fonoll, per exemple 😛
Laia, aquesta recepta té una bona pinta..!! vaja, com totes!!!
Jo he de dir que tot el que cuina la Laia esta molt bo, sempre ho fa amb molt de carinyo i amor, vigila que tot el que posa sigui saludable i de bona qualitat.
I quant les petties obres d’art que fa ja estan acabades, llavors jo m’ho menjo tot.
Un petonet i continua aixi
Oooostres Ferran!! Que bé que has passejat per aquí una estona!!! I més per fer-me treure els colors d’aquesta manera!! Si que és cert que tot el que faig hi intento fer amb cura i passió, encara que de tant en tant….. ja saps que s’em crema alguna coseta!! (jejee!, t’enrecordes del seità rebossat?? sort que la resta es va salvar…!) Petons gegants!! Ets un solete!
Gemma: Avui he anat a buscar el tofu “arlequinat” que m’has comentat, pero de moment, per aquí Vic no l’he trobat….(encara queden botigues per seguir buscant, a vore si tinc sort!). Lo de la mussaka vegetariana:IDEAL, és genial “enganyar” als colegues antivegetals! (jejeje!). Espero que t’agradi la combinació fonoll-tofu fumat!
Elisabet: Estic amb tu! No saps prou com m’agradaria un bloc de cuina vegetariana de les mans de la Gema!! És una gurú que admiro moltíssim, tant pel que fa, com ho presenta i ho explica!! El seu bloc si que és un 10 en tots els sentits!! És més, sempre que he hagut de fer un bon pastís per quedar bé l’he tret de La Cuina de Casa i com no, tothom m’ha felicitat!! (el mèrit, de la Gemma!)
Si que fa bona pinta si… i amb l’hora que és i la gana que tinc…. encara més xD
Hola Txomo!!
Quan hi ha gana tot sembla bó… eh??
Merci pel comentari i a tibar-li fort!!
[…] en germinats, en gelats, saltejat, d’acompanyament, aromatitzant… Per exemple, aquesta mussaca de fonoll i tofu fumat és un dels plats estrelles de casa! Suposo que entendreu perfectament que […]